Saturday, July 28, 2012

Dari dalam jiwa

Assalamualaikum w.b.t....

Selamat menunggu waktu untuk berbuka ye.......

Sambil2 tunggu tu update la blog sekejap......hehe....

Dah lama tak menulis dari dalam hati.....ade blog ni sebenarnya untuk meluahkan kata2 yg terpendam di jiwa....walau tiada yang mendengar tp blog ini sentiasa menerima dan menyimpan segala apa yang kita luahkan.....biar suka dan duka...blog tetap setia...cewahhhh......

Di saat mengharungi kehidupan...kata org....biasalah...kdg2 jalan lurus, kadang bengkok, kdg terlanggar bonggol dan sebagainya....kata orang lagi...kalo hidup ini jalannya sentiasa lurus...jangan leka dan lalai...kot2 kat depan tu ade bonggol yg tinggi........jadi sentiasa berhati2......ingat orang2 kat belakang...jangan kejar yg di depan sebab tenaga mereka tak sama dengan kita....berjalan lah ikut kemampuan sendiri........kalo dalam perjalanan banyak perhentian,lambatlah sampai ke destinasi...teruskan usaha...berjalan dan berjalan lah lagi......jangan sesekali putus asa kerana Allah tak suka............sampai di satu titik akhir perjalanan...saat kita kembali kepada-Nya....mereka yg kaya adalah mereka yg banyak menerima ujian dan menghadapinya dengan redha.....mereka yg muflis adalah yang sebaliknya...jadi yg mana satu pilihan kita?

Di bulan Ramadhan yg mulia ini saya ingin mengucapkan selamat berpuasa kepada rakan2 tercinta serta semua rakan2 beragama islam....mohon ampun dan maaf sekiranya ada terkasar bahasa dan menyinggung perasaan........saya cuma manusia biasa yg tak dapat lari daripada melakukan kesilapan.........maafkan saya ye.......

Di bulan ramadhan ini juga kita sudah maklum bahawa banyak kelebihannya....antaranya doa2 sgt mustajab....ingatan untuk diri sendiri...amalkan solat tahajjud dan solat hajat....jgn tinggalkan terawih......anggaplah ramadhan kali ini seumpama ramadhan yg terakhir untuk kita........cukupkan bekalan!!


Thursday, July 26, 2012

Come from zero, end with zero

Assalamualaikum.....

Selamat berpuasa di bulan yang mulia ini kepada seluruh umat islam....semoga kita sentiasa dirahmati Allah s.w.t....

Bulan puasa ni memang panas nya lain macam....dugaan...dugaan.....semoga kita sentiasa tabah menghadapinya....

Bulan puasa kali ini juga adalah yang kedua aku menyambutnya tanpa abah...huhu....rindunya kat arwah......kepada anak2 di perantauan tu balik la hujung minggu ke kampung...berbuka dan bersahur dengan ibu dan ayah tercinta.....kalo diorang dah tkde......hmm sendiri pikirlah....

Zaman sekarang ni pun mcm dah jd trend mak bapak yg pergi jumpa anak2.....so anak2 yg  busy bekerja tu tk payah la susah2 blk kampung kan.......haha....but for me...i mmg tak suka dgn trend tersebut......kalo kdg2 tkper la beb..........kalo dah selalu??ank2 tak payah amik cuti sebab nak blk kampung lg dah.....cuti tu boleh simpan untuk holiday ke...honeymoon ke.......

But masa my father masih ada...dia mmg tak suka pergi rumah anak2......kalo sekejap2 takper la kan....so pandai2 lah anak nak blk kalo nak tgk muka bapak dia.......kakakakaka.....




Friday, July 13, 2012

Accident lagi

Assalamualaikum.....

Semalam masa g kerja........seriau pulak lalu kat tempat yg pernah saya accident dulu pada 13 January 2012....mane tak nya...ternampak sebuah kereta wira remuk depan dan belakang mencium tebing tanah....teruk...mmg teruk...ketika saya lalu tu...pemandu dah tak ada...maksud saya dia bukan mati...tapi dah di selamatkan......dh takde orang dah kat situ.......masa saya lalu tu kul 7.20 pagi kot.....

Then sampai tempat kerja...tetibe Ainol (org yg membantu saya ketika accident  dulu)....."kak,kak,...tadi ade orang accident kat tempat sama dgn akak dulu....."..."ha...tu la ade nampak kereta td...pemandunya cmne...accident ngan sape?"...."sama mcm akak la...accident sensorang...kereta berpusing2...ade org citer dia nmpak bende melintas...sama kan ngan akak?"...."erk...tak la....saya mane ade nmpak sesapa melintas...."...actually kt report poliss tu yg memandai2 ckp ade binatang melintas untuk dapatkan claim insurans hahaha....."kul bape dia accident?"..."kul 6.40 pagi"....kata Ainol.......erk sama pulak........boleh refer kat sini. Saya tanya lagi.."org dia cmne selamat tak?"...."org dia ok.....hidung jer berdarah..."....huhu...sian dia....tp tempat tu mmg selalu org accident.........yg berlanggar sesama kenderaan pun ade...yg accident sensorang pun ade.....hmmmm........ckp pasal accident....mmg saya berdoa takkan menempuhnya lagi....cukup lah sekali........hati2 semasa memandu ok.....

Kena tinggal ketika makan di kedai

Assalamualaikum.....

Hai korang....sihat ke....semoga sihat2 selalu ye.....hehehe....

Lately (erk bukan sejak dulu ke) mmg tak post benda2 ilmiah....asik post benda yg bukan2 jer kan...kalo ade yang ilmiah pun copy dari blog orang lain....hmm yg sebenarnya kurang membaca sekarang ni....tak tau kenapa....huhu.....maafkan saya buku!hehehe.....

hari ni lunch KFC (my feveret ok...)..tp mkn kat opis jer.......kirim kat Boboiboi...haha.....bukan nak cerita pasal KFC....tp cerita tentang cara makan.....selalu kena tegur..."lambatnya makan.......org lain dah nak abis dah..."...hmm nak buat cmne ek....mmg makan cmtu.......tak tau la lambatnya tang mana...tang kunyah ke...tang suap ke...berangan time makan ke....tak tau nak cakap cmne.........tapi kalo cepat...tu maknanya saya makan tak abis......

Kalau pergi makan kat kedai dgn mak.......mesti mak akan bangun dari meja makan lepas dia dah kenyang...then pergi berborak kat meja lain...tinggallah saya sensorang makan....selalu tau cmtu!huh!

Tuesday, July 3, 2012

Monday, July 2, 2012

Akhirnya.....huhuhuhu

Assalamualaikum.......

Yayyyy dapat jumpa blog balik....yeayyyyy.......

Dah lama laptop rosak........motherboard rosak....melayang RM......huhuhu......baru hari ni tau nak sayang laptop........hmmmm...cayang dia.......(jgn rosak lagi tau, abih duit den)......

Ok, cmnne motherboard boleh rosak........sebab guna lama sgt......cepat panas......tibe2 tk bleh display kat skrin.........itu guna nye 'kipas' esspecially sesapa yg guna AMD........ok tk tau nak terangkan cmne, tk cukup pengetahuan ttg computer...huhu.......

Ok, harini g kerja dgn rasa bosan yg teramat....ramai giler tak datang kerja harini....penangan bola sepak agaknya..........tahniah Spain...(cehhhh mcm lah diorang nak sgt dgr)....dan kerana bosan aku selamba blk kul 3 sebab bos pun tak datang ....syhhhhhhh....

Ok,,,masa untuk melawat blog org lain,,,,,,,chow!