Nuffnang

Sunday, August 18, 2013

Harga tiket Zoo Negara 2013

Selamat hari raya aidil fitri semua........

Raya2 ni mesti semua org bz ngan open house...sana sini open house.......dan tak kurang juga yg pergi memenuhi ruang shopping mall bg mengisi aktiviti cuti raya mereka......dan saya pula memilih untuk pergi ke Zoo Negara Malaysia untuk berjalan2 melihat binatang yg tak pernah dilihat di kampung halaman dan beraya dgn mereka...hahahahaha.....

But yang buat I terkezut yg amat sgt adalah harga tiket masuk adalah RM30/DEWASA dgn mycard.....sesapa yg tkde mycard@warga asing RM50.00....................WOW MAHALLLLLLLLNYE......last masuk dulu (tahun bile ntah) harga tiket baru RM10.00....Check kat internet tahun 2012 masih lagi RM20.00.......wah makin lama makin meningkat nmpaknye........tp dgn harapan byk perubahan dilakukan selari dgn kenaikan harga maka kugagahkan jua mmbayar harga tiket....maka masuklah saya ke dalam ZOO NEGARA pada 13.8.13......

Wrist tiket: bnda ni nak kna scan mase masuk dan keluar...jd jgn koyakkan.....nnti tk dpt nak keluar...heheh

Dan beberapa keping gmbar yg dapat sy kongsikan di sini:

Kura-kura gergasi.....ade lagi yg lebih besar


Flamingo color pink...cantikkk

Pendatang baru...harimau putih aummmmmmmm

Singa yg selalu posing ngadap kandang harimau

Cantiknya rusa ni

Gajah mminta makann....ade 2 ekor time ni.....comel je diorang...

Dalam sejam lebih je dh abis melawat Zoo Negara...off course lah byk lg binatang lain kat sini...tp maasih je sama mcm dulu2......byk jugak kawasan yg diorang tgh nk renovate.........tpt ular tak menarik langsung.......tp org g zoo bukan selalu kan....so RM 30 tu mungkin worth it la....tp rsenye Zoo Melaka lg best kot......hmmmm

No comments:

Post a Comment