Tuesday, July 20, 2010

Hari yang sengal

Today....Hasmah and i went to Seremban......we went there just to attend our interview for the post of Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Siswazah.........we start our journey in early morning,,,about 710am......and we arrived the place of interview about 810 am.....(Wisma Negeri)...(cehcehceh,,,,,,,,ntah betul ntah tidak ler ayat aku ni...)

pada mulanya hasmah(ni mbr kat kg...yg ader kt kg time weekend jer)......janji kul 645 nak kuar rumah....tp aku terpaksa tgu depan umah dia selama 25 minit.....dia lambekkkk bangunnnnn......tu ler sape suoh study hard sangat....aku suruh baca sikit2 jer sebab aku tktau aper yg nak di prepare kan tuk interview....yg g baca byk2 tu wt per,,,,huhu.....

kemdian...(hehe,perkataan ni kwn aku linda suka guna)....sejurus sampai.......kami terus mendaftarkan diri kat bilik temuduga...perghhhh ramai giler org........semuanye muka suci bersih...maklumlah post tu tuk sekolah agama,,,,,,,ramai la wajah2 Ustaz yg sungguh menenangkan kelihatan di sana......(confirm dpt la tu)....ader lebih kurang 120 org gak td kot......yg kosong nye ntah berape,,,sekolah pun 3 jer,,,,,hehe...takper,,,cuba.....

dan nasib baik jugak nama kitorang kat belah atas,,,,aku no 2,hasmah no 3.....hehe.........taksempat la nak rehat lama2,,,,,,smpai2 jer terus kena panggil.....elok gak tu,,,,kalo nama belah bawah mesti ptg baru balik........

hmm k,soalan tak dijangka....biaselah kan kalo tak prepare....tu ler padan muka,,,,,,soalan pertama tentang Falsafah Pendidikan Negara....."usaha yg berterusan untuk melahirkan individu yg seimbang dari segi intelek,rohani,jasmani dan emosi"..panjang lagi...tp tu jer yg aku ingat.....yg part emosi pun tertinggal...........ustaz tu tanya...ade 3 ke 4 (segi)....aku kata 3.....dia  ty lagi ...3 ke 4....aku jwb 3......dia senyum smbil kata.....empattttttttt......hehe......soklan seterusnya yg buat aku bertambah blur......sape nama mufti n9?actually interview ni 2 org calon dan 2 org penemuduga........wahhhh tak ingat(taktau)....mbr yg sorang tu pun tktau gak....hehe teruk betul........lagi satu soalan......nama pengarah jabatan hal ehwal agama islam n9.........hmm....en. selamat kot.........haha.....(betul la weiiii...(baca kt nota hasmah)...tp mbr sebelah jwb lain.........main tembakkkkk jer.......haa itu lah akibatnya preparation bergantung pada org lain,,,,lenkali cari sendiri k,,,,,!tapi dah sminggu try bukak web JHEANS tapi under construction.....tu yg tensen gak tu...........kalo dh takdir kan,,,,,,nk wt cmne....redha....

by d way...ingatkan post tu tuk sekolah agama....ok lagi lah,,,,,mebi bleh sangkut,,,,at last dapat tau hanya tuk maahad ahmadi n 2 lagi sekolah yg mmg betul2 agamanya,,,,,,,,,pikir sendiri lah layak ke tak aku ni,,,,,,,wahahahaha.........

anyway.....harapan mmg ler ader,,,,,,tp rezki kita tktau kan.....yg penting usaha...kan?kan?hehe...

dan selepas habis interview,,,kaki yg berkasut dh melecet.....aduiiiiiiii...dh kata dah tak bleh pakai kasut,,,,,kerana interview ku turutkan jua.....uwaaaaa....sakit........

1 comment:

  1. interviews need preparation.. that's true =)

    ReplyDelete