Wednesday, March 2, 2011

Lanjutan tampoh bayaran Saman trafik

Assalamualaikum w.b.t.....

Pada hari ini pihak polis dan kerajaan telah melanjutkan tempoh bayaran saman ke atas para pesalah trafik...difahamkan mereka sebenarnya telah diberi peluang selam 6 bulan untuk menjelaskan bayaran saman tersebut.....tapi biase lah budaya rakyat Malaysia....semuanya nak last minit....

Bukan setakat bayar saman,,,,,,shopping raya ke megasales ke,,masa study ke nak peperiksaan ke,,ape2 jer la semuanya nak last minit...nape eh.....seronok kot....

Tapi yang beriya2 nak bayar saman nih nape?oooo ade diskaun eh....ooo ade black list eh...patut la........

Tu la,,,masa bawak kenderaan tak ingat dunia,,,bila ade xcident,cakap polis tak buat kerja la,,,undang2 tak cukup la,,,,macam2.....kalau dh tau kedekut nak buang duit tu,lenkali hati2 lah di jalanraya,,,berlagak sgt tu nape?huh!

Tapi kan,yer la,,,kena la faham sikit,,,kdg2 nak rushing ke mana2,,tu yg terbuat salah masa kt jalanraya,,,ade tu kata alasan gaji lambat masuk tu yg lambat bayar tu....sian dia.....tp gaji 5 bulan lepas dia wt per ntah,,,,mungkin dia celebrate besday gilfren dia kot,,,tak pun tolong mak dia renovate rumah....ntah la,,,,,

Kdg2 jadi polis ni mcm susah jer kan,,,,ditelan mati mak,diluah mati bapak,,,,,nak buat undang2 pun kena pikir,,,nak saman org pun kena pikir,,,,,,nak suoh org bayar saman pun kena pikir.......nnti org kata polis ni pak turut kerajaan....cmne nak jadi jujur dan dedikasi?hmmm...

Wallahu 'alam...

p/s:eh...mcm ada saman lum bayar laaaaaaaaaaaaa...haha

1 comment:

  1. aku kena saman RM800...byr jer dh tau salah tue..

    ReplyDelete