Nuffnang

Sunday, January 17, 2010

Punca Kenaikan Suhu Badan

Biasalah,,,,,,,,,,kalo dah hari2 keje mesti nak cuti,,,,bukan cuti sabtu ahad yg sememangnya cuti,,,,tp cuti yg dipohon secara sah mahupun tidak (mc)...ala mc yg mintak2 tu ler,,,yg blakon sakit perut ke sakit pale ke...

dulu mase zaman sekolah,,,ader budak2 kata (ni budak2 yg suka ponteng sekolah,,kuikui)...kalo nak demam,,makan panadol + coca cola....hmm tktau la betul ke tak sebab tak pernah cuba....

kenape kita harus demam?macam mane org bleh senang demam/senang mc?ohhh tidak,,,baru nak masuk mgu 3 keje dah rase nak demam,,,,tp BELUM demam lagik!!rase bdn mcm tak sedap jer.....jap panas jap normal,,,,,,

ok antara sebab tetiba rasa badan panas tu adelah:
  • makan durian time tengahari buta
  • makan rambutan byk sgt,,,,,sampai sakit tekak
  • mandi laut (syukur lah tak lemas) berjam jam sampai rentung
  • swimming (pandai ker....) kt kolam kul 9 malam,,,,,,ditemani kanak2 riang yg main terjun2
  • kurang minum air suam
  • byk minum ais
hmm all this  happened in just 2 days.........akak ajak g PD hari jumaat,,,,tp aku dapat g hari sabtu pagi......menginap jap kat Corus Paradise,,,,,best gak tpt ni,,,,,rase cm nak dtg lagi sekali,,,,huhu....kul 1230 gerak ke Felda Residence plak..........ok la jugak,,,mungkin sebab Felda kan,,,so lokasi mcm corok2 sikit.......mcm tak ramai org dtg,,,,,,agaknye la,,,,tp kat situ tkde swimming pool,,,ader laut ajer.......so mlm tu g kat tpt kakmok lak kt PD Marina tuk mandi kolam,,,,,kuikuikui....nape ntah rase mcm gayat sgt g PD kali ni.........macam dh lamaaaaaaa sgt tk g......mandi ngan budak2 pun jadik,,,,,sensorang kt laut pun layannnnn!!siap sewa pelampung n bkayak.......huh!

ahad ptg balik semula ke kampung halaman,,,,,,,,rase malas nk kije esok,,,,,,

rase dahi untuk kali ke berape,,,,,ala NAPE TAK PANAS NIHHHH........

cek Kalendar kot2 esok ader cuti umum.......

tibe2 terpikir pulak,,,,,kalo tk kije esok,,,sian kat budak2,,,sape nak ajar diorang.....cehcehceh,,,mcm bagus jek bunyi nyer..........

No comments:

Post a Comment