Tuesday, February 16, 2010

Bertanya@Merisik

Ehem,,,,,,dah sampai masa....atau pun dah sampai seru....seru aper?kahwin.........



Hari ini merupakan hari yang gembira buat seluruh ahli keluargaku (cehcehceh.....).Memandangkan tak jadi g KL ngan Hasmah,so dok kat rumah jer la,,,,,,konon2 taknak tengok org yg nak datang rumah hari ni...tapi akhirnya tertengok jugak,,,,,,,,,,

Tak tau la rasa gembira jer pulak harini,,,,mak dan abah pun kelihatan sungguh happy dengan jodoh ini,,,,kuikukuikui.....akhirnya......yg tertulis di Loh Mahfuz menjadi kenyataan,,,insyaallah........

Dia agak berusia(memang berusia pun).....sampai jer dia,,,,,aku pun terus intai tengok,,,then cepat2 masuk dalam........dan Balqis(darjah 4),anak buah aku sambil sengih2 tanya..."Macam mana?"(sambil tunjuk thumb up)....Aku pun senyum jer.............Then dia cakap lagi........"Orang zaman sekarang mmg suka kawin ngan lelaki tua kan??"Amboiiiiiiiii,,,kemain lagik budak nih!Kalo dah jodoh nak buat macam mana,,,,,,tak kira cepat ke lambat ke,,,tua ke muda ke,,,kaya ke tak berharta ke,,,,,,,bukan kita boleh pilih2 macam pilih jawapan kat kertas jawapan OMR.....

Yang datang sorang jer,,,,,,konon2 merisik la.........padahal dah bagi cincin awal2........cincin belah rotan jer....yer lah....cincin tanya.............ni dah kira tak ikut adat dah ni,,,,,,kalo ikutkan mesti ada rombongan paling kurang 5 orang...(ceh,memandai jer aku ni)....adekah ini pilihan keluargaku?TIDAK sama sekali........dia adalah pilihan HATI sendiri........moga2 tidak salah membuat pilihan...sebab sebelum ni dah byk kali dikenen2kan oleh family........

Keputusan dari acara merisik,,,,,Takkan ada majlis tunang,,,,,,terus nikah jer......(ikut keadaan la nnti).....bulan Disember 2010.......aiseh...lambat lah pulak....(bukan ayat desperate ok).......Fahmie (anak buah,darjah 5) cakap...."ingatkan kawin harini......nak tengok muka dah kena mekap,,,mesti jadi lain"......alahai,,,,,,budak2.....orang lain yang nak kawin dia pulak sibuk2.........diorang bukan tau,,,kena pakai byk duit untuk kawin,,,,,

Hmm...aku pun ada la rasa ralat sikit,,,,,yer la,,,,bulan 12,,,lambat lagi tu(sekali lagi,,,bukan desperate ok)........takper la,,,peluang yang ada penting juga untuk proses saling mengenali kan,,,,,,,,,

hopefully he is the very right person for this coming marriage..........and wish also the marriage will be happy ending ever after......aaminnnnn........

oh,this is nor for me........
this is for my sister.....
congrats to her.......
tak sabar nak bulan 12......

tibe2 abah cakap sambil tunjuk2 kat aku......"tinggal sorang lagi"
eh, tak la bah....ader lagi dua orang la.....
heheeeeee

3 comments:

  1. kalo aku,,,ko la yg tau dulu,,,kuikuikui

    ReplyDelete
  2. tipah tertipooo... i tot dat it's uu... hhuhu

    ReplyDelete